دلایل انتخاب زبان کاتلین
توسعه اپلیکیشن های اندرویدی با کاتلین
در مقاله “ویژگی های زبان کاتلین” با کاربرد و ویژگی های مختلف زبان برنامه نویسی کاتلین آشنا شدید، ولی ممکن است هنوز در انتخاب زبان کاتلین برای برنامه نویسی تردید داشته باشید. شاید سخت ترین کار برای برنامه نویسان تغییر زبان برنامه نویسی هست که به آن عادت کرده اند . در این مقاله قصد داریم دلایل خوبی برای شما بیاوریم و شما را قانع و آماده برای انتخاب و یا سوئیچ به زبان برنامه نویسی Kotlin کنیم . در ادامه با 10مورد از دلایل انتخاب زبان کاتلین برای توسعه اپلیکیشن های اندرویدی آشنا خواهید شد .

-
1. نصب آسان
با آمدن اندروید استودیو 3 این محیط برنامه نویسی به طور کامل از کاتلین پشتیبانی میکند. برای استفاده از کاتلین در این محیط برنامه نویسی، تنها نیاز به یک کلیک بیشتر دارید. برای شروع در اندروید استودیو 3، مراحل ساخت یک پروژه جدید را آغاز کنید و در اولین صفحه ای که با آن مواجه میشوید گزینه Include Kotlin Support را تیک بزنید و بقیه مراحل ساخت یک پروژه را مانند قبل ادامه دهید.

-
2. همکاری متقابل با جاوا
یکی از دلایل انتخاب کاتلین ، همخوانی کامل آن با کدهای جاوا است؛ به این معنی که شما در کدهای کاتلین خود میتوانید از کتابخانه های جاوا و همچنین کدها و توابع جاوا در بین کدهای کاتلین خودتون استفاده کنید .
-
3. کدهای BOILER PLATE (دیگ بخار) کمتر
کدهای Boiler Plate به کدهایی گفته میشود که شما در هنگام برنامه نویسی باید اونها رو بنویسید ولی کارکرد وعملکردی برای برنامه شما ندارند و صرفا فقط نوشته میشوند تا بتوانید از کدهای دیگر استفاده کنید .

این مورد در زبان برنامه نویسی کاتلین کمتر دیده میشود و تقریبا حدود 20 درصد کمتر از زبان برنامه نویسی جاوا . به این نکته توجه کنید که کدهای کمتر زمان دیباگ کمتر و در نهایت زمان کمتری از شما برای توسعه برنامه های کاربردی خواهد گرفت .
-
4. SYNTHETIC
افزودنی های کاربردی زیادی برای کاتلین وجود دارد، که با استفاده از آنها میتوانید کدنویسی را برای خودتان آسان تر کنید.
به طور مثال افزودنی Synthetic این قابلیت را به شما میدهد که View ها را بدون نوشتن ID های آنها صدا بزنید و شما دیگر نیازی به نوشتن FindViewByID نخواهید داشت .

اگر تنها این مورد از زبان Kotlin را به خاطر بسپارید قادر خواهید بود تا حجم زیادی از کدهای بلااستفاده جاوا رو کم کنید و زمان کمتری برای توسعه اپلیکیشن اندرویدی خودتون صرف کنید .
-
5. روش برنامه نویسی خودتون رو انتخاب کنید!
همون طور که میدونید جاوا صرفا از برنامه نویسی شی گرا پشتیبانی میکنه ولی با استفاده از کاتلین شما قادرید تا از قابلیت شی گرایی (Object-Oriented) و ساختار توابع (Functional Constructs) به صورت همزمان استفاده کنید. شاید شما هم مثل من در مقابل یک زبان شی گرا و مفهوم شی گرایی و استفاده از آن در کدهای خودتون گیج شده باشید و یا با پس زمینه ساختار تابعی به سراغ برنامه نویسی اندروید آمده باشید، با انتخاب کاتلین شما آزادید که به هر روشی که دوست دارید کد نویسی کنید.
-
6. خداحافظی با ارورهای NULL POINTER
Null Pointer با عنوان “اشتباهات میلیارد دلاری” هم یاد می شود. اگر با جاوا کدنویسی کرده باشید قطعا به این ارور برخوردید و این مشکل گاهی توسط یک برنامه نویس اندروید نادیده گرفته میشود. شاید این مورد به تنهایی مشکل خاصی ایجاد نکند و موجب ایجاد ارور های بیشتر در برنامه شما شود. زبان کاتلین تا حد بسیار خوبی از این Error جلوگیری کرده است، اما هنوز هم Null Safety ها را در کاتلین مشاهده خواهید کرد.
-
7. عدم نیاز سمی کالن (;)
شاید در ابتدا این مورد برای شما پیش پا افتاده به نظر برسد، اما در زبان کاتلین نیاز ندارید که خط کدهای خودتون رو با (;) ببندید. کاتلین در این مورد هم شما رو آزاد قرار داده و اگر شما عادت دارید که کدهای خودتون رو با (;) ببندید در استفاده از آن هم آزاد هستید.
-
8. کارایی بیشتر کاتلین
در مقایسه با جاوا، کاتلین زبان بسیار سبک تریست. اپلیکیشنی که با کاتلین پیاده سازی میکنید کدهای کمتر، سرعت بیشتر و حجم برنامه کمتری خواهد داشت. کتابخانه های استاندارد کاتلین کوچک و سبک هستند و مانند جاوا به آسانی توسط JVM ) Java Virtual Machine) اجرا میشوند.
-
9. پشتیبانی عالی
با اینکه به تازگی گوگل از این زبان برای توسعه اپلیکیشن های اندروید پشتیبانی میکند و مدت زیادی است که برنامه نویسان برای توسعه اپ اندروید و سایر موارد استفاده میکنند،(برای بررسی موارد بیشتر استفاده از کاتلین به مقاله قبلی من مراجعه کنید.) همین نکته باعث شده مرجع ها و آموزش های زیادی برای کاتلین وجود دارند که میتوانید از آنها استفاده کنید. حتی قبل از پشتیبانی رسمی گوگل برنامه های زیادی وجود داشتند که از قدرت کاتلین در اونها استفاده شده بود .
-
10. یادگیری یک زبان برنامه نویسی جدید همیشه خوب است!
یادگیری یک زبان برنامه نویسی یک فرصت استثنایی برای شماست تا دانش و اطلاعات خودتون رو گسترش بدید. اگر شما هم یک برنامه نویس واقعی باشید قطعا با معرفی یک زبان جدید در حوزه تخصص خودتون نیازه حداقل مطالعات رو درباره اون زبان داشته باشید تا بتونید همیشه خودتون رو در حوزه تخصصیتان بروز نگه دارید.
اگر فکر میکنید کاتلین فقط برای برنامه نویسان اندروید ساخته شده و نیازی نیست درباره اون مطالعه داشته باشید سخت در اشتباه هستید. از زبان کاتلین برای برنامه نویسی وب و برنامه نویسی سمت سرور هم استفاده می شود.
منبع: لرن فایلز